Čočka na kyselo

500g čočky propláchneme vodou, poté namočíme do nové vody, nejlépe přes noc a nebo tak na 12 hodin. (voda musí hodně pčesahovat nad čočkou).

Oloupeme a nakrájíme si cibuli, česnek,

 nachystáme si trošku oleje, sůl, pepř, majoránku.

Na zahuštění trošku mouky hladké a nebo sojovou mouku,můžete použít i droždí Tebi.

 citrónová šťáva, tak 2 polévkové lžíce.

 

 

 

Dáme na pánvičku lehce zesklovatět cibuli, pak přidáme čočku i s troškou vody, ve které byla namočená.

Vaříme minimálně 1 hodinu, během vaření přidáme koření a sůl.  Těsně před dovařením zahustíme troškou mouky rozmíchané ve vodě nebo droždím Tebi. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a dáme trošku citrónové šťávy.

Pokud potřebujete dochutit, tak lze dát trošku sojové omáčky.

 Doporučuji jíst jen se zeleninovým salátem, třeba z kysaného zelí a mrkve. Není třeba přidávat ani vajíčko a  ani chleba. Jídlo je dostatečně bohaté na bílkoviny  a jiné užitečné živiny. Je zde dost energie.