Kari mung dahl se špenátem, rýže basmati


 

Mung dahl čočka--žlutá čočka asi 400g( pro 4 osoby)

namočíme mung dahl nejlépe přes noc do vody, ráno vodu slijeme  a dáme mung dahl vařit do vody asi tak 20 minut. Pak opět vodu slijeme.

Mezitím si na pánvičce na ghí a nebo oleji zesklovatíme 1 velkou cibuli,  4xčesnek a přidáme kousek zázvoru 3cm,  2 čili papričky, kari asi 2čajové lžičky, římský mletý kmín asi 10g( pokud nemáte dejte černý kmín), trošku hořčičiné semínka nebo hořčici( 1PL), mletý koriandr asi 1PL, necháme asi 1 minutu provonět na pánvičce. Přidáme uvařenou čočoku mungo dahl a přidáme lístkový špenát asi 50g a pak sůl a černý pepř. provaříme s troškou vody asi 2 minuty. pak přidáme trošku citrónové šťávy asi 1PL. Podáváme s rýží Basmati( uvaříme rýží s 2x větším množství vody s troškou soli, pak omastíme troškou másla nejlépe ghí).