květák na kari

 

 

Potřebujete:

 

květák , cibuli, sůl, olej, kmín, kari

sojové mléko nebo kravské mléko, bramborový škrob,

slunečnicová semínka.

 

 

Nakrájíte cibuli a květák na drobno a dáte dusit do hluboké pánve. Přidáte vodu a trošku oleje. Ochutíte solí, kmínem a kari. Dusíte asi tak 10  minut, podle potřeb přidáváte vodu, neměla by směs být suchá.Můžete přidat trošku slunečnicových  loupaných semen. Namícháte si kelímek mléka a lžíci škrobu a tím zalejete květák a ještě chvíli povaříte do zhoustnutí. Směs by měla mít konzistenci husté omáčky.

 Jako příloha se hodí vařené brambory, rýže a nebo pohanka.

  Obměnou je stejná směs, ale z brokolice. Můžete dochucovat dalším oblíbeným kořením, např. majoránkou, petrželkou, chili papričkou atd.

Místo slunečnice  klidně dejte dýňová semínka nebo sezamová semínka.

 Na talíři můžete ozdobit rajčetem, paprikou a nebo mrkví.