Rychlé rizoto vhodné i pro malé děti

budete potřebovat:

rýži, klidně i natural

krájenou zeleninu, např. mrkev, hrášek, květák, brokolice, celer, zelené lusky fazolí,( lze použít zmraženou směs)

olej

sůl

koření dle chuti, např. pepř, paprika, majoránka

můžete dle chuti přidat:

cibuli a česnek, ale u malých dětí nemusíte,

 petrželka

sušené droždí tebi

Do hrnce, nejlépe hrnec který akumuluje dlouho v sobě teplo, dáte propláchnutou rýži, zeleninu, olej a koření,  přidáte dostatek vody, aby se rýže uvařila. Zamícháte.

Přikryjete poklicí a vaříte. Vaříte normální rýži tak 10 minut a pak necháte hrnec ještě přikrytý a necháte jídlo dojít. Rýži natural vařte tak 15 minut a pak nechte ještě v páře a teple dojít.  Mezitím si můžete třeba hrát s dětmi nebo si odskočit nakoupit.

Dáváme na talíř a je možné dát nahoru strouhaný sýr a nebo strouhaný ochucený tofu.