segedínský guláš se sójovým masem

 potřebujete:

 sójové nudličky, zeleninový bujón bez glutamanu, sůl, olej, paprika koření / asi tak 1 kávová  lžička, pepř, majoránka, smetana, kysané zelí asi hrst,1  cibule,1 strožeček  česneku, lžíce hladké mouky.

 

 

 

Dáme vařit na 15 až 20  minut sójové  nudličky do vody se zeleninovým bujónem.

Mezitím si očistíme cibuli a česnek. Nakrájíme cibuli a dáme lehce zesklovatět na oleji, pak přidáme koření a podlejeme vodou, asi tak 2 dcl. Pak přidáme scezené a lehce vymačkané sójové nudličky a ochutíme solí, přidáme  pokrájené kysané zelí a chvilku povaříme.  Nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky ( nebo sójové mouky) a lehce povaříme. Přidáme prolisovaný česnek.

 ( jako obměnu lze místo sójového masa použít hlívu ústřičnou a tu nakrájenou na nudličky rovnou dusit na pánvičce s cibulí............)

Podáváme s vařenými nudlemi a nebo s knedlíkem.