Obsah vitamínů v potravinách

tabulka:

Obsah vitamínů v potravinách.doc (39,5 kB)

 

 

Vitamíny skupiny B jsou hodně zastoupeny v pangaminu, v droždí i v sušeném droždí Tebi.  Tebi lze použít i do polévky, na zahuštění pomazánek, nebo jen tak na chleba pomazaný máslem, rozhodně nemá takovou příchuť a vůni jako pekařské droždí.

 

Jezte celozrnné pečivo, rýži natural a neloupané obiloviny a B vám rozhodně chybět nebudou.

 

Jezte hodně syrové zeleniny a ovoce a C, A, E a další vám taky chybět nebudou.

 Zařazujte do jídel luštěniny a ořechy, nevyhýbejte se ani houbám a různým semínkům, vše je bohaté  nejen na vitamíny. ( sója, fazole, čočka, hrách, cizrna, vlašské ořechy, lískové ořechy, pinie, mandle, kešu ořechy, slunečnice, sezam, len, konopná semínka,  žampiony, hlíva ústřičná, shiitake)

 

Slaďte medem a třtinou a dostanete do těla dobře stravitelné cukry a navíc vitamíny a minerály.